Snijplotter wat is dat ?

Snijplotter wat is dat ?

Velen mensen weten wat een plotter is maar wat is nu een snijplotter ?

kepplar snijplotterEen snijplotter is een plotter zoals een tekenplotter die niet tekent, maar snijdt doordat een mes in plaats van een pen in de tekenhouder van de plotter geplaatst wordt.

 

Door dat er een mes in de houder zit kan men met de plotter gaan snijden en dit doet men op een speciale zo geheten snijfolie of te wel snij vinyl, deze folie bestaat uit 2 delen de bovenzijde is een gekleurde zelf klevende folie en de onderzijde is een laag papier waar de zelf klevende folie op kleeft die na het uitsnijden van de folie verwijderd wordt om vervolgens weer te worden aangebracht.

Waar voor word een snijplotter ingezet ?

De oorsprongs- doel van een snijplotter is het snijden van snijfolie waar men belettering voor auto’s, vrachtwagens, reclame borden en gevels maakt.tegenwoordig is de snijplotter ook voor vele andere doelen inzetbaar zoals sjablone maken voor paintbrush en henna tattoos, scrabbooking en textiel reclame zoals benamingen op petjes en t-shirts en zo voort.

In welke formaten zijn snijplotters beschikbaar?

Een snijplotter is in meerdere formaten beschikbaar dit varieert van a4 format tot 120cm en er zijn zelfs snijplotters die 160cm snijbreedte hebben, maar deze zijn eerder zeldzaam, Summa en Secabo bieden ook 160cm plotters aan.

Snijplotter kopen waar kan dat ?

Er zijn verschillende bedrijven die snijplotters verkopen, u kunt deze makkelijk vinden door simpel weg in Google snijplotter in te typen, hier vind u een reeks bedrijven die allerlei merken plotters verkopen.
Een tweedehandse snijplotter kopen kan via marktplaats daar vind u diverse snijplotters te koop. Naast geruikte producten vindt u hier ook nieuwe snijplotters.

Een Snijplotter aanraden ?

Wilt u een veel geld uitgeven dan is de Summa snijplotter een van de of eigenlijk de beste snijplotter op de markt maar begint u net of heeft op moment niet zo een groot budget dan is de Kepplar snijplotter wel een aanrader, deze doet niet onder voor de de andere snijplotter topmerken maar heeft een zachtere prijs.
Meer informatie vind over Summa op Summa.be en voor Kepplar zie Kepplar.com

Ander artikel : Snijplotter kopen

Leave a comment